+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: Must not compare girlfriend to hifi

  1. #1
    Join Date: Nov 2020

    Location: Leics

    Posts: 96
    I'm David.

    Default Must not compare girlfriend to hifi

    So, I love my CD player but there's one thing about it that absolutely drives me mad.
    It's not a major issue but it gets me every time.

    When I open the drawer the display says ADD DISC. Really ? Great idea, thanks for the input.

    Anyone else's kit have an infuriating/patronising trait ?
    Mark Levinson 390 CD & Audiolab 6000 CD Transport / Soncoz SGD1 DAC / Croft 25RS Preamp / Croft 7R mono Amps / Neat Ultimatum XLS Speakers

  2. #2
    Join Date: Jan 2008

    Location: Norfolk, UK

    Posts: 5,786
    I'm BigBobJoylove.

    Default

    The only thing that I can think of is in my second system. When the Arcam amplifier is switched on, the display reads 'Arcam Integrated Amplifier' whilst it runs through its checks.

    Why? I know what it is. It has a huge volume control with the word 'Volume' written next to it, so it's obvious it's an amplifier of some description.

    However, it is possible to personalise the message so I may have to do some 'twiddling'.
    Main system
    Ben Duncan mains conditioner
    ATL Audio DC mains trap
    Mac mini running Fidelia
    Samsung QE75Q90T 75" QLED TV
    XMOS DSD Async USB to Coax converter
    RME Audio ADI-2 FS (AK4493) DAC
    AD Audio bespoke balanced valve buffer stage with...
    2x 1959 NOS RCA Red Base black plate 5691s
    Joe Henry-built Pass Labs Aleph 3 Class A power amp
    Reiver Acoustics Edingdales speakers
    BK Double Gem twin 10" subwoofer
    Chord Clearway XLR interconnects
    Mark Grant 6mm UP-LCOFC speaker cable
    Audioquest SLiP Neutrik subwoofer interconnect
    Audioquest Crimson USB interconnect
    QED Quartz Reference optical interconnect

    Secondary system
    iMac 27"
    Samsung Blu-ray
    Technics TRS cassette deck
    Arcam rDAC
    Arcam A85 integrated amp
    Edifier S3000 Pro active speakers
    Atacama SE24 stands
    Chord Chameleon interconnects
    Audioquest Evergreen interconnects
    Silver Studio USB interconnect

  3. #3
    Join Date: Nov 2020

    Location: Leics

    Posts: 96
    I'm David.

    Default

    However, it is possible to personalise the message so I may have to do some 'twiddling'. [/QUOTE]

    Ha. You've reminded me. I used to have an Arcam and you're right. You could scroll through the alphabet letter by letter and rename inputs etc.
    Took flippin' forever.

    LEAVE ME ALONE !!! was the message I set for the housemate to find. Amongst others........
    Mark Levinson 390 CD & Audiolab 6000 CD Transport / Soncoz SGD1 DAC / Croft 25RS Preamp / Croft 7R mono Amps / Neat Ultimatum XLS Speakers

  4. #4
    Join Date: Aug 2009

    Location: Staffordshire, England

    Posts: 30,928
    I'm Martin.

    Default

    Quote Originally Posted by Filterlab View Post
    The only thing that I can think of is in my second system. When the Arcam amplifier is switched on, the display reads 'Arcam Integrated Amplifier' whilst it runs through its checks.

    Why? I know what it is. It has a huge volume control with the word 'Volume' written next to it, so it's obvious it's an amplifier of some description.

    However, it is possible to personalise the message so I may have to do some 'twiddling'.
    lol - I have an XTZ amp that does the same thing. Just in case you think you've switched on the immersion heater or something instead.
    Current Lash Up:

    *Audiolab 6000CDT* Topping E30 * Philips 22AH380 pre-amp * NAD C320BEE power amp * JM Lab Electra 926 *

  5. #5
    Join Date: Aug 2009

    Location: Staffordshire, England

    Posts: 30,928
    I'm Martin.

    Default

    Batman got round the problem by having printed signs attached to all his kit. Probably a better system actually since he didn't need to switch things on to see what they were.
    Current Lash Up:

    *Audiolab 6000CDT* Topping E30 * Philips 22AH380 pre-amp * NAD C320BEE power amp * JM Lab Electra 926 *

  6. #6
    Join Date: Sep 2014

    Location: Northern Ireland

    Posts: 1,281
    I'm John.

    Default

    Quote Originally Posted by Macca View Post
    lol - I have an XTZ amp that does the same thing. Just in case you think you've switched on the immersion heater or something instead.
    Well there you are then, the message is a good job.

    You wouldn’t want to leave the immersion heater on by accident.

  7. #7
    Join Date: Sep 2014

    Location: Northern Ireland

    Posts: 1,281
    I'm John.

    Default

    I can rename the inputs on my preamp but I honestly can’t be bothered

  8. #8
    Join Date: Aug 2009

    Location: Staffordshire, England

    Posts: 30,928
    I'm Martin.

    Default

    Quote Originally Posted by JohnJo View Post
    Well there you are then, the message is a good job.

    You wouldn’t want to leave the immersion heater on by accident.
    True, but I do that anyway. Far too often.

    I don't like equipment that starts up with 'Welcome' either. Just go straight to the function, I want to play a DVD not have a bonding session.

    It's a bit weird, machines trying to communicate. Sort of like HAL in 2001. Today it's 'Welcome', the next thing you know it's refusing to open the pod bay doors.
    Current Lash Up:

    *Audiolab 6000CDT* Topping E30 * Philips 22AH380 pre-amp * NAD C320BEE power amp * JM Lab Electra 926 *

  9. #9
    Join Date: Nov 2020

    Location: Leics

    Posts: 96
    I'm David.

    Default

    Quote Originally Posted by Macca View Post
    Today it's 'Welcome', the next thing you know it's refusing to open the pod bay doors.
    You Sir, are hilarious......
    Mark Levinson 390 CD & Audiolab 6000 CD Transport / Soncoz SGD1 DAC / Croft 25RS Preamp / Croft 7R mono Amps / Neat Ultimatum XLS Speakers

  10. #10
    Join Date: Jul 2009

    Location: Hampshire, UK

    Posts: 3,324
    I'm Buriedunderaloadofturntables.

    Default

    My Blu-ray player says ‘Hello’ on its display when you switch it on, and ‘Goodbye’ when you switch it off.

    Annoys the tits off me.

    Adam.

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •