+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 25

Thread: De Coupled/ Digital Hi Level Cable For A REL Quake.

  1. #11
    Join Date: Jun 2015

    Location: London/Durham

    Posts: 3,455
    I'm Lawrence.

    Default

    Here it is, 3m long in Kelsey tour apparently. Neutrik speakon and Nakamichi bananas. I asked for the 4th cable to be connected to ground too but you don't need to use that, or either.

  2. #12
    Join Date: May 2011

    Location: Torquay

    Posts: 2,537
    I'm Craig.

    Default

    Hi Lawrence, as it looks physically the same as a regular sub lead, albeit with a fourth cable, can I ask what makes it a De coupled/ digital one?
    Naim Mu-So
    And other stuff.

  3. #13
    Join Date: Jun 2015

    Location: London/Durham

    Posts: 3,455
    I'm Lawrence.

    Default

    Did you read the instructions above from Rel? They say use this type and don't connect the black lead, cut it off if you never want it. I had this made to the spec in those instructions except I said leave the 4th cable connected too, as cutting off one or two (or leaving then disconnected) didn't make any difference to me.

    I'm not sure what the digital cable you mention would look like, unless it's just cutting the black leads off this?

  4. #14
    Join Date: May 2011

    Location: Torquay

    Posts: 2,537
    I'm Craig.

    Default

    The one they made me had a bulge in it, what it was I don’t know.
    I connected my original lead exactly the way REL and others advised, but, as I said previously only resulted in a hum, until I put the black wire to earth on the amp chassis, but then I didn’t get any audio output at all.

    I have no idea how yours differs from a standard one, but how much would you want for it?
    Naim Mu-So
    And other stuff.

  5. #15
    Join Date: Jun 2015

    Location: London/Durham

    Posts: 3,455
    I'm Lawrence.

    Default

    I think I paid about £25 for it so say £15 plus postage, hopefully a small packet <2kg.

    I'm not sure it can do anything yours doesn't though. Maybe if you put a pic of yours up I can tell.

  6. #16
    Join Date: May 2011

    Location: Torquay

    Posts: 2,537
    I'm Craig.

    Default

    Mine looks just the same as yours, but 3 not 4 cables.

    Just spoke to a mate at Sevenoaks who says he can’t see any reason that I shouldn’t use the 3.5 mm input into the Quake, with the other end, being left and right channel cables, from the amps speaker terminals, or amps terminals.
    Any thoughts on that Lawrence?
    Naim Mu-So
    And other stuff.

  7. #17
    Join Date: May 2011

    Location: Torquay

    Posts: 2,537
    I'm Craig.

    Default




    Sent from my iPad using Tapatalk
    Naim Mu-So
    And other stuff.

  8. #18
    Join Date: Jun 2015

    Location: London/Durham

    Posts: 3,455
    I'm Lawrence.

    Default

    Quote Originally Posted by icehockeyboy View Post
    Mine looks just the same as yours, but 3 not 4 cables.

    Just spoke to a mate at Sevenoaks who says he canít see any reason that I shouldnít use the 3.5 mm input into the Quake, with the other end, being left and right channel cables, from the amps speaker terminals, or amps terminals.
    Any thoughts on that Lawrence?
    The 3.5mm input is low level so you risk damaging the sub by putting in a high level signal. Also if the two speaker grounds are joined to a single ground at the input then you risk blowing the class D amp. This is about the worst advice I think you could take!!

  9. #19
    Join Date: Jun 2015

    Location: London/Durham

    Posts: 3,455
    I'm Lawrence.

    Default

    Have you tried the advice from Rel about connecting the LFE input (set to zero volume) to an unused output on the pre?

  10. #20
    Join Date: May 2011

    Location: Torquay

    Posts: 2,537
    I'm Craig.

    Default

    Quote Originally Posted by Lawrence001 View Post
    Have you tried the advice from Rel about connecting the LFE input (set to zero volume) to an unused output on the pre?
    Itís an integrated amp
    Only a single pair of phono inputs
    Naim Mu-So
    And other stuff.

+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •