+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Nytech CTA 252 XD Playing in MONO

  1. #1
    Join Date: Sep 2009

    Location: Bournemouth

    Posts: 4,605
    I'm Dan.

    Default Nytech CTA 252 XD Playing in MONO

    Hi Guys

    I brought the Nytech CTA 252 XD its working but its only playing in MONO on CD MONO switch is Off and tried different cables which are fine with my Quad amps Tried a different link adapter and its still the same a rather odd problem unless someone has wired it for MONO only

    Any help would be much appreciated i would love to get this unit going but it was not cheap to start with no i can't get a refund as i tested it and said it was OK..

    Doh....
    Main Rig
    Sugden A28 Amplifier & KEF KIT 2 Speakers & QED Speaker Cable & Cable Talk & Linn Interconnects
    Vinyl :
    Rega Planar 2 / RB250 / Ortofon OM Super 10 / VDH Oil Bearing Upgrade / Roksan R Mat

  2. #2
    Join Date: Sep 2013

    Location: North Island New Zealand

    Posts: 1,026
    I'm Chris.

    Default

    Hi Dan
    A fault creating Mono hmm interesting - there is a Nytech appreciation thread at Pink Fish https://pinkfishmedia.net/forum/thre...thread.107603/
    If the front sockets are headphones try inserting a headphone plug - the options are it is wired so audio cancels the main audio or allows audio through - but at the same time
    a position in the circuit where a mono-ing fault might be occurring ie where Left and Right are very close together.

  3. #3
    Join Date: Sep 2009

    Location: Bournemouth

    Posts: 4,605
    I'm Dan.

    Default

    Hi Chris

    Very Helpful Info i have posted on PFM - i have tried the headphone technique still the same do you need 2 jacks to cancel it out?
    Main Rig
    Sugden A28 Amplifier & KEF KIT 2 Speakers & QED Speaker Cable & Cable Talk & Linn Interconnects
    Vinyl :
    Rega Planar 2 / RB250 / Ortofon OM Super 10 / VDH Oil Bearing Upgrade / Roksan R Mat

  4. #4
    Join Date: Jun 2015

    Location: London/Durham

    Posts: 2,248
    I'm Lawrence.

    Default

    can you post a pic of the innards in case it's something obvious in the wiring eg.mono switch bypassed to on.

    Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

  5. #5
    Join Date: Sep 2009

    Location: Bournemouth

    Posts: 4,605
    I'm Dan.

    Default

    Hi Lawrence

    I will get some photos up tomorrow but i had a look and their is not a lot to see but will do the photos - Thanks for the help..

    Thank you
    Main Rig
    Sugden A28 Amplifier & KEF KIT 2 Speakers & QED Speaker Cable & Cable Talk & Linn Interconnects
    Vinyl :
    Rega Planar 2 / RB250 / Ortofon OM Super 10 / VDH Oil Bearing Upgrade / Roksan R Mat

  6. #6
    Join Date: Sep 2017

    Location: Chichester, West Sussex UK

    Posts: 86
    I'm John.

    Default

    Are there any internal fuses, and if so has one of them blown taking down a channel?

  7. #7
    Join Date: Sep 2009

    Location: Bournemouth

    Posts: 4,605
    I'm Dan.

    Default

    Quote Originally Posted by Lurch View Post
    Are there any internal fuses, and if so has one of them blown taking down a channel?
    Hi John

    I have had a look with the bottom case off and their is really nothing to see - You could have a fair point about a fuse and when i move the balance to the right it moves to the right speaker but when altered to left their is no swap it stays the same as in MONO so i think we are onto something with a fuse.

    Main Rig
    Sugden A28 Amplifier & KEF KIT 2 Speakers & QED Speaker Cable & Cable Talk & Linn Interconnects
    Vinyl :
    Rega Planar 2 / RB250 / Ortofon OM Super 10 / VDH Oil Bearing Upgrade / Roksan R Mat

  8. #8
    Join Date: Apr 2012

    Location: London

    Posts: 469
    I'm James.

    Default

    To make it clearer:

    Is it outputting from one channel only, or both channels but outputting the same from both?

    Is it only taking input from one channel, or do the inputs work from both channels and they are then summed to produce the mono output?

    Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

  9. #9
    Join Date: Oct 2015

    Location: Durham

    Posts: 407
    I'm Andy.

    Default

    Not sure how Nytech are configured, but might it be the Din cable being used is the wrong pin configuration?

  10. #10
    Join Date: Sep 2009

    Location: Bournemouth

    Posts: 4,605
    I'm Dan.

    Default

    Quote Originally Posted by Jazid View Post
    To make it clearer:

    Is it outputting from one channel only, or both channels but outputting the same from both?

    Is it only taking input from one channel, or do the inputs work from both channels and they are then summed to produce the mono output?

    Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
    Hi James

    I seem to think its outputting for Right hand channel only but coming out of both speakers which is awfully strange both left and right channels are producing sound but its wired to right only as when i move the balance to the right it follows the speaker but when i move it to left it stays the same its complex for me to describe but hopefully i'm making it clear..

    Please let me know if this is helping..
    Main Rig
    Sugden A28 Amplifier & KEF KIT 2 Speakers & QED Speaker Cable & Cable Talk & Linn Interconnects
    Vinyl :
    Rega Planar 2 / RB250 / Ortofon OM Super 10 / VDH Oil Bearing Upgrade / Roksan R Mat

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast



 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •