+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Tidal masters streaming!

  1. #1
    Join Date: Nov 2013

    Location: Wirral

    Posts: 49
    I'm Lee.

    Default Tidal masters streaming!

    Ok just bought a Naim Muso qb, and received 6months free tidal HiFi subscription, so thought Id get something that could stream the mqa masters to my main HiFi in the living room (currently using Sonos Connect & Spotify ) so I bought a Bluesound Node 2. I set it up and got it working over Wifi with tidal, it works great with cd quality tracks but mqa tracks just keep buffering and stop ever few seconds 😡. I then connected the node via a power line to the router and still the mqa keep buffering, has anyone got any suggestions on how I can resolve this ?

  2. #2
    Join Date: May 2016

    Location: Notts

    Posts: 1,245
    I'm Geoff.

    Default

    Quote Originally Posted by ljcarr View Post
    Ok just bought a Naim Muso qb, and received 6months free tidal HiFi subscription, so thought I’d get something that could stream the mqa masters to my main HiFi in the living room (currently using Sonos Connect & Spotify ) so I bought a Bluesound Node 2. I set it up and got it working over Wifi with tidal, it works great with cd quality tracks but mqa tracks just keep buffering and stop ever few seconds ��. I then connected the node via a power line to the router and still the mqa keep buffering, has anyone got any suggestions on how I can resolve this ?
    Are you able to play the Tidal Masters on your PC?

  3. #3
    Join Date: Nov 2013

    Location: Wirral

    Posts: 49
    I'm Lee.

    Default

    Not tried?

  4. #4
    Join Date: May 2016

    Location: Notts

    Posts: 1,245
    I'm Geoff.

    Default

    Quote Originally Posted by ljcarr View Post
    Not tried?
    Worth dowloading the PC app and making sure that your have settings on Master Quality. Then set up a few MQA/Tidal Masters playlists.

    The problem may be that these Hi Res files will not play on your streamer, only on the PC. That is the case with my Cambridge CXN. MY Masters paylists simply downscale to 44k. Annoying, yes but the SQ is still pretty good.

    Geoff

  5. #5
    Join Date: Feb 2013

    Location: W Lothian

    Posts: 43,122
    I'm Grant.

    Default

    as geoff says, the masters are from the pc i think..also a dac able to take the higher rez. buffering could be that. or your internet is running slow
    Regards,
    Grant ....

    I've said it before and I'll say it again: democracy simply-doesn't-work
    .... ..... ...... ...... ................... ..... ..... ..... ..... .....
    OPPO BDP-103D DARBEE - JBE SERIES 3/M55E/EMOTIVA XPS1 - TWIN PRO MONOBLOCK AMPLIFIERS - XIANG SHENG DAC\PRE\HEADPHONE AMP - TWIN AVANTREE OASIS CLASS 1 BLUETOOTHS - AUDIO TECHNICA ATH-MSR7 & OPPO PM-3 PLANAR HEADPHONES - WIN10 JRIVER23, DEEZER HiFi - ECHO DOT - SMSL M6 MINIDAC - RPI/AUDIOPHONICS - FULL RANGE TWIN TELEFUNKEN/Q ACOUSTIC BT3/CANTON SUB - P.INSPIRED MAINS REGENERATED.

  6. #6
    Join Date: May 2016

    Location: Notts

    Posts: 1,245
    I'm Geoff.

    Default

    Quote Originally Posted by struth View Post
    as geoff says, the masters are from the pc i think..also a dac able to take the higher rez.
    I suspect that the problem is not with your DAC but the fact that Tidal block the MQA stream for other devices.

  7. #7
    Join Date: Oct 2008

    Location: Glasgowshire

    Posts: 6,577
    I'm availableforweddingsAndBarmitzvas.

    Default

    Happily streaming MQA from Tidal here?
    Its Dac dependant really for full MQA unfolding.

    Also I’d avoid streaming hires stuff over Wifi, if you can hook it all up using a wired connection that’d probably eliminate the buffering.
    Last edited by Gazjam; 14-04-2018 at 09:37.
    I have hifi n stuff.


  8. #8
    Join Date: Nov 2013

    Location: Wirral

    Posts: 49
    I'm Lee.

    Default

    Ok guys all valid suggestions, but dac in the Bluesound node 2 is mqa compatible, Im defiantly playing the mqa master version of the albums as it states so on the app and they were saved to my favourites via the Mac computer app. The Bluesound is currently connected via power line adapter so nearly as good as direct connection via Ethernet? Im connected this way because the router is to far away up on the 1st floor of the house.

  9. #9
    Join Date: May 2016

    Location: Notts

    Posts: 1,245
    I'm Geoff.

    Default

    Quote Originally Posted by ljcarr View Post
    Ok guys all valid suggestions, but dac in the Bluesound node 2 is mqa compatible, I’m defiantly playing the mqa master version of the albums as it states so on the app and they were saved to my favourites via the Mac computer app. The Bluesound is currently connected via power line adapter so nearly as good as direct connection via Ethernet? I’m connected this way because the router is to far away up on the 1st floor of the house.
    As I said earlier, I think MQA only plays on the desktop apps. If you can play MQA on your Mac but not on your MQA streamer that would seem to confirm this. I use powerline routers too with no problems btw.

  10. #10
    Join Date: Nov 2013

    Location: Wirral

    Posts: 49
    I'm Lee.

    Default

    Quote Originally Posted by Sherwood View Post
    As I said earlier, I think MQA only plays on the desktop apps. If you can play MQA on your Mac but not on your MQA streamer that would seem to confirm this. I use powerline routers too with no problems btw.
    I here what your saying but the Bluesound node 2 will definitely play mqa from tidal it’s one of there selling/marketing points!

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast



 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •