+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 37 of 37

Thread: Strong STRONG reccommendation for this HDMI cable...genuine Stepchange better.

  1. #31
    Join Date: Feb 2013

    Location: W Lothian

    Posts: 41,074
    I'm Grant.

    Default

    If u go over 5 metres then get a repeater cable. I use a 10 metre one and it works great
    Regards,
    Grant ....

    I've said it before and I'll say it again: democracy simply-doesn't-work
    .... ..... ...... ...... ................... ..... ..... ..... ..... .....
    OPPO BDP-103D DARBEE - JBE SERIES 3/M55 SAS/EMOTIVA XPS1 - TWIN PRO MONOBLOCK AMPLIFIERS - XIANG SHENG DAC\PRE\HEADPHONE AMP - TWIN AVANTREE OASIS CLASS 1 BLUETOOTHS - AUDIO TECHNICA ATH-MSR7 & OPPO PM-3 PLANAR HEADPHONES - WIN10 JRIVER23, DEEZER HiFi - ECHO DOT - SMSL M6 MINIDAC - RPI/AUDIOPHONICS - FULL RANGE TWIN TELEFUNKEN/Q ACOUSTIC BT3/CANTON SUB - P.INSPIRED MAINS REGENERATED.

  2. #32
    Join Date: Oct 2008

    Location: Aughton, Ormskirk

    Posts: 2,711
    I'm Jerry.

    Default

    Despite saying I would wait, the £10 Redmere cable from Cabledepot was too much of a temptation and I bought one.
    I normally use the tuner inside my TV but if I need to record I switch to the Talktalk set top box. The picture was decidedly inferior when the set top box was used but the Redmere cable makes a considerable difference on HD.
    A surprising and good result. Well done to Gaz and Geoff.
    Jerry
    Hifi: IPL transmission line floorstanding speakers, Croft Series 7 power amp and a Standac. Squeezebox Touch
    Custom Hifi cables HA10SE headphone amplifier and Hifiman HE-400 headphones.
    AV system: LG 55B7, Denon AVR -x2300w receiver, Quad 12L (front) 11c Centre and 11L rear . Velodyne DD15 subwoofer.

  3. #33
    Join Date: May 2016

    Location: Notts

    Posts: 849
    I'm Geoff.

    Default

    Quote Originally Posted by Covenant View Post
    Despite saying I would wait, the £10 Redmere cable from Cabledepot was too much of a temptation and I bought one.
    I normally use the tuner inside my TV but if I need to record I switch to the Talktalk set top box. The picture was decidedly inferior when the set top box was used but the Redmere cable makes a considerable difference on HD.
    A surprising and good result. Well done to Gaz and Geoff.
    Redmere clearly improves on HD performance. However, I think the biggest difference for me was with HDR performance. Colours were better differentiated.

    Geoiff

  4. #34
    Join Date: Nov 2010

    Location: Coventry

    Posts: 3,017
    I'm Will.

    Default

    Quote Originally Posted by Sherwood View Post
    Redmere clearly improves on HD performance. However, I think the biggest difference for me was with HDR performance. Colours were better differentiated.

    Geoiff
    Hi Geoff, have you had it running with 4K HDR?
    Cheers, Will

  5. #35
    Join Date: May 2016

    Location: Notts

    Posts: 849
    I'm Geoff.

    Default

    Quote Originally Posted by WAD62 View Post
    Hi Geoff, have you had it running with 4K HDR?
    I am using mine with a 32" 4k AOC pc monitor and the performance is excellent. I do a lot of writing and spreadsheet work. On this monitor I can have 3 a4 pages side by side even larger than the original a4 pages, or an a4 page side by side with a large spreadsheet. Even though the fonts are tiny, they are so clear. The new cable has added clarity to the mix.

    I haven't yet switched to a 4k tv, but my friend bought one of these cables for his 55" 4k tv. Big overall improvement with better colour saturation.

    Geoff

    Geoff

  6. #36
    Join Date: May 2009

    Location: Stäfa (near Zürich), Switzerland

    Posts: 287
    I'm Richard.

    Default

    I run an old Panasonic 50” plasma - with rpi2 OSMC/Kodi as a source high quality HD media sometimes gave red dots on any input except the first (and even then during busy scenes they sometimes appeared over the blacks) - I ordered 2 redmere cables off Aliexpress at US$10 each delivered on the back of this thread. Thanks - problem solved for Kodi

  7. #37
    Join Date: Oct 2008

    Location: Glasgowshire

    Posts: 6,411
    I'm availableforweddingsAndBarmitzvas.

    Default

    Great to see others getting the benefit from these cables.
    Happy 'bout dat.
    Whether your glass is half empty or half full – I hope that half is beer


+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234



 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •