+ Reply to Thread
Page 84 of 95 FirstFirst ... 3474828384858694 ... LastLast
Results 831 to 840 of 949

Thread: Moode Player Help

  1. #831
    Join Date: Oct 2015

    Location: Metro-Detroit, Michigan USA

    Posts: 268
    I'm Tim.

    Default

    Quote Originally Posted by struth View Post
    The bass extra eq button causes all my sound to cut out...maybe a faukt?
    Hi Grant,

    Probably killing the CPU. Are u running either of the Adv kernels?

    -Tim

  2. #832
    Join Date: Feb 2013

    Location: W Lothian

    Posts: 33,822
    I'm Grant.

    Default

    No not yet. Didn't know if they were worth playing with in case I wrote it all off
    Regards,
    Grant ....
    Sometimes incompetence is useful. It helps you keep an open mind.
    .... ..... ...... ...... ................... ..... ..... ..... ..... .....
    IMUTO TAURUS X4 BATTERY SUPPLY. - RPI2B & AUDIOPHONICS DAC running MOODE 3.7- TONBRUX BATTERY SUPPLY & CHROMECAST2 AUDIO DONGLE no1 - JBE SERIES 3 SLATEDECK & EMOTIVA XPS-1 PHONO - DENON DV2900 - TWIN PRO MONOBLOCK AMPLIFIERS. - XIANG SHENG DAC\PRE\HEADPHONE AMP. -AUDIO TECHNICA ATH-MSR7 & OPPO PM-3 PLANAR HEADPHONES - WIN10 JRIVER22, SPOTIFY PREMIUM- KINPS CABLES, SMSL M6 MINIDAC, CHROMECAST2 AUDIO DONGLE no2 POWERED BY ANKER BATTERY PSU - FULL RANGE TWIN & SINGLE TELEFUNKEN's - Q ACOUSTIC BT3 actives - CANTON SUB - TANDBERG TCD310 CASS - CARTS.. ACD xlm mk1 integra, AT95 Shibata, SHURE M55E original, JVC MD1029. - RCA CABLES BY BRIAN SPKR CABLES BY MOI HAIR BY MARCO FEET BY ELECTRICBEACH - MAINS REGENERATED BY POWERINSPIRED AND FILTERED BY BELKIN PUREAV.

  3. #833
    Join Date: Mar 2014

    Location: Wiltshire

    Posts: 53
    I'm Al.

    Default Very basic question

    I have Moode 3.5 running on my Rpi B into my DDDAC dac and I have to say the 1794 NOS driver has made all the difference when compared to several other players I have tried. There is a definite increase in depth and separation, so I want to thank you Tim for the fantastic work in creating this player and engineering the driver

    I am still overwhelmed by some of the settings though, particularly in the MPD configuration window but leaving well alone as it works at the moment.

    Apart from the set up guide is there a guide or manual anywhere that covers some of the other settings?

    Also I intend to upgrade my DDDAC soon and want to ask will the latest RPI be a better device for Moode to run on? I'm going to get the latest RPI anyway since I inteng to add the Kali Reclocker which piggy backs the RPI and makes connections easy.

  4. #834
    Join Date: Oct 2016

    Location: Hampshire

    Posts: 126
    I'm Mel.

    Default DSD Files

    Running 3.5 I now find the volume control does not work when playing DSD files - all default settings as per the original install. Switching the software volume control to zero does switch off the sound but after that it seems like its just (full ?) on with no control

    Switching DSD over PCM stopped any DSD file playing

    Switching re-sampling on enabled the software volume control with DSD files but playback then became very fragmented (about 2 secs music then cut out with slight pop/click noise and repeated as it plays).

    DSD files of 128 or 256 only play in a fragmented (stop/start) fashion but 96 play fine.

    I don't recall experiencing these issues with 3.1 but can test it as I have other units still on 2.7 and 3.1

    Mel

  5. #835
    Join Date: Sep 2015

    Location: Reigate

    Posts: 126
    I'm Rob.

    Default

    Hi Tim

    Just got 3.5 up and running.

    One problem - I use the HiFiBerry Digi+ card. Previously I could disable the ALSA volume control so the output was fixed at 100% (I control the volume manually via my Beresford SEG DAC). Perhaps I'm doing something wrong in 3.5 but can't see a way to sort this out.

    Otherwise seems to be working nicely so far in initial tests

    Rob
    Bit-perfect Streaming: Raspberry Pi 2 & HiFiBerry Digi+ & MoodeAudio; DAC: Beresford Caiman SEG; Power Amp: Naim NAP 100; Speakers: PMC TB2i
    Recording: Mics: 2 X DPA 2011C, 2 X Line Audio OM1, 2 X Line Audio CM3, 2 X Calrec CM652D, iSK SM168, 2 X Behringer C4; Recorder: Zoom F8; Zoom H4N; Interfaces/Mixers: Sound Devices USBPre-2, Behringer Xenyx 802, Monitors: KRK Rokit 6

  6. #836
    Join Date: Oct 2015

    Location: Metro-Detroit, Michigan USA

    Posts: 268
    I'm Tim.

    Default

    Quote Originally Posted by robtweed View Post
    Hi Tim

    Just got 3.5 up and running.

    One problem - I use the HiFiBerry Digi+ card. Previously I could disable the ALSA volume control so the output was fixed at 100% (I control the volume manually via my Beresford SEG DAC). Perhaps I'm doing something wrong in 3.5 but can't see a way to sort this out.

    Otherwise seems to be working nicely so far in initial tests

    Rob
    Hi Rob,

    To get 0dB (100%) volume output set MPD volume control to "disabled".

    -Tim

  7. #837
    Join Date: Oct 2015

    Location: Metro-Detroit, Michigan USA

    Posts: 268
    I'm Tim.

    Default

    Quote Originally Posted by Cycleallday View Post
    Running 3.5 I now find the volume control does not work when playing DSD files - all default settings as per the original install. Switching the software volume control to zero does switch off the sound but after that it seems like its just (full ?) on with no control

    Switching DSD over PCM stopped any DSD file playing

    Switching re-sampling on enabled the software volume control with DSD files but playback then became very fragmented (about 2 secs music then cut out with slight pop/click noise and repeated as it plays).

    DSD files of 128 or 256 only play in a fragmented (stop/start) fashion but 96 play fine.

    I don't recall experiencing these issues with 3.1 but can test it as I have other units still on 2.7 and 3.1

    Mel
    Hi Mel,

    - AFAIK MPD does not support volume for DSD when using dsd --> pcm on-the-fly conversion. Its either 0 or 100%. Volume control should work if using DoP or when using resampling. I'll retest to be sure.

    - If DoP=Yes then audio device has to support DoP protocol otherwise noise or no sound.

    - DSD256 is not supported, only DSD64 in Standard kernel and DSD64, DSD128 in Advanced kernels.

    - When playing DSD128 set the resampling rate to 352.8.

    -Tim

  8. #838
    Join Date: Sep 2015

    Location: Reigate

    Posts: 126
    I'm Rob.

    Default

    Quote Originally Posted by TimCurtis View Post
    Hi Rob,

    To get 0dB (100%) volume output set MPD volume control to "disabled".

    -Tim
    Perfect! Thanks ,Tim. I missed that sub-menu!

    All working well now
    Bit-perfect Streaming: Raspberry Pi 2 & HiFiBerry Digi+ & MoodeAudio; DAC: Beresford Caiman SEG; Power Amp: Naim NAP 100; Speakers: PMC TB2i
    Recording: Mics: 2 X DPA 2011C, 2 X Line Audio OM1, 2 X Line Audio CM3, 2 X Calrec CM652D, iSK SM168, 2 X Behringer C4; Recorder: Zoom F8; Zoom H4N; Interfaces/Mixers: Sound Devices USBPre-2, Behringer Xenyx 802, Monitors: KRK Rokit 6

  9. #839
    Join Date: Oct 2015

    Location: Metro-Detroit, Michigan USA

    Posts: 268
    I'm Tim.

    Default

    Quote Originally Posted by Cycleallday View Post
    Running 3.5 I now find the volume control does not work when playing DSD files - all default settings as per the original install. Switching the software volume control to zero does switch off the sound but after that it seems like its just (full ?) on with no control

    Switching DSD over PCM stopped any DSD file playing

    Switching re-sampling on enabled the software volume control with DSD files but playback then became very fragmented (about 2 secs music then cut out with slight pop/click noise and repeated as it plays).

    DSD files of 128 or 256 only play in a fragmented (stop/start) fashion but 96 play fine.

    I don't recall experiencing these issues with 3.1 but can test it as I have other units still on 2.7 and 3.1

    Mel
    Hi Mel,

    Retested and hopefully the explanation below helps. Personally, I think there is room for improvement in MPD's support for DSD format.

    DSD over I2S
    #########

    VOLUME CONTROL

    0db (100%) volume occurs if all of the settings below are true. This is because MPD software volume control has no method for DSD volume yet, only PCM.

    - Software volume
    - Resampling disabled
    - DoP no

    The workaround is to either turn on MPD resampling or use an audio device that supports Hardware volume and then set MPD volume control to Hardware.

    DSD OVER PCM (DoP)

    The audio device must support DoP protocol otherwise output will be noise or no sound if DoP is set to Yes.

    DSD SUPPORT IN STANDARD AND ADVANCED KERNELS

    Standard kernel suports DSD64
    Advanced kernels support DSD64, DSD128

    AUDIO GLITCHES WHEN PLAYING DSD128

    The following MPD configs will usually cause audio glitches with DSD128

    - DoP = no
    - Resampling = disabled or resampling at >192k using Very High Quality

    CONCLUSION

    The most painless configfor audio devices that don't support DoP is an audio device with Hardware volume control and playing DSD64 files. This just works. If using DSD128 files then add "set resampling to 24/352.8, High Quality.

    -Tim

  10. #840
    Join Date: Feb 2017

    Location: Manchester, UK

    Posts: 117
    I'm Luke.

    Default

    I'm having a very hard time getting my Allo Boss Dac to make any sound on MoOde 3.5 - can anyone give me any pointers?

    I had it working on Volumio until yesterday, so I know that it works, but trying to set it up in MoOde has me flummoxed - I have used MoOde almost exclusively for years with an IQaudio dac, so know how to set it up (so I thought!).

    I'm a bit confused as to why there are two ways of selecting your I2S dac: in configure>audio>devices (but Allo Boss isn't listed here so what do I select?!), and then also in the customise section (obviously I select Allo Boss here, but why is this not in the other list?).

    Also, I had the option of hardware volume control in Volumio, but it says hardware option not detected in MoOde...

    What am I doing wrong? :/

+ Reply to Thread
Page 84 of 95 FirstFirst ... 3474828384858694 ... LastLast



 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •