+ Reply to Thread
Page 2 of 21 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 204

Thread: Audiophile output on Mac OSX

  1. #11
    Join Date: Jan 2008

    Location: Long Stratton, Norfolk

    Posts: 4,238
    I'm Rob.

    Default

    Quote Originally Posted by sastusbulbas View Post
    Hello Rob,

    Have you ripped standard CD as WAV at 16bit 48khz and compared this with AIFF at 16bit 48khz?

    Steve
    No.

    Quote Originally Posted by aedagnino View Post
    Hi, I'm using a Beresford Dac with a MacBook, and when I open the Audio Midi Setup I don't have any options to tinker with in the audio output... am I doing something wrong? Is that an option for MB Pros?
    Something's wrong.
    .
    Evolution: One man's preposterous and non-sensical hypothesis based on the death of his daughter, now sadly taught as fact. Evidence to the contrary.

  2. #12
    Join Date: Apr 2008

    Location: Nantwich

    Posts: 775
    I'm Steve.

    Default

    Hi Rob..

    Your post prompted me to sign on !!!
    Am just starting to play around with i-tunes library. I suspect like many others, also regretting not ripping my i-tunes libary to a much higher rate. vast majority at 128kbps with AAC. Last few weeks switched to Apple lossless...but am curious to play around, so will try AIFF.
    sadly ( well, not really as I could finally ditch our last pc in the house) I have inherited my sons old G4 Powerbook, which lacks optical out. Tried using an old Edirol UA5 via usb...but poor results, so am basically just using the headphone out for the time being.

    strange set up though...cable (mini jack to phono) runs from mac through the floor to a second hi-fi in recently refurbished basement, where a small system also doubles up as a home theatre.
    We have a spare Imac upstairs...but its not where the hi-fi lives.
    Anyway...thanks again for the set-up info.

    Steve

  3. #13
    Join Date: Jan 2008

    Location: Long Stratton, Norfolk

    Posts: 4,238
    I'm Rob.

    Default

    Glad the thread helps you out mate.
    .
    Evolution: One man's preposterous and non-sensical hypothesis based on the death of his daughter, now sadly taught as fact. Evidence to the contrary.

  4. #14
    Join Date: Apr 2008

    Location: Nantwich

    Posts: 775
    I'm Steve.

    Default

    cheers Rob..
    Now, getting a toslink onto this old machine is a bloody good idea...thanks. Might even make the Edirol DAC work OK.

    ...i have a cunning plan, almost.
    Whilst setting up the basement, before the plasterboard and plaster went up, I got a 25 meter run of network cable..no idea what to do with it, but had an idea that by plumbing it behind the hi-fi it might get used in the future. I demo'd the Linn DS, mightily impressed...but I'm not forking out that kind of dosh thanks.
    And they work on PC not Macs
    Next on the shopping list will be an ipod touch...and then able to utilise this

    http://www.alloysoft.com

    Even with the current Heath Robinson set up, I spent a pleasant half hour today listening to Goldfrapps new album playing from the hard Drive (just about to rip to AIFF as an experiment !)

    Steve

  5. #15
    Join Date: Mar 2008

    Location: Woking

    Posts: 90

    Default Help!

    Quote Originally Posted by Filterlab View Post
    Depends on what OS you're running. These are the set-up procedures for Leopard, however the Core Audio settings haven't changed much from Tiger to Leopard.

    What digital output are you using?
    Hi, I'm using Leopard and I'm using the digital audio out (mini toslink) that comes with the MacBook (regular, white one, not the Pro). I've opened the Audio Midi utility and recognize everything you show in your pictures... except mine doesn't show any options for the audio out!

    Cheers,
    Alex
    One is a sinner. One is a saint, but most of us worry about showing up late. Pete Townshend - Street in The City

  6. #16
    Join Date: Jan 2008

    Location: Long Stratton, Norfolk

    Posts: 4,238
    I'm Rob.

    Default

    Alex, can you do a screen grab of your Audio MIDI Set-up for me and either post it on here of email it to me, I'll have a look and see if there's something not set-up quite right.
    .
    Evolution: One man's preposterous and non-sensical hypothesis based on the death of his daughter, now sadly taught as fact. Evidence to the contrary.

  7. #17
    Join Date: Jan 2008

    Location: Ayrshire

    Posts: 1,364
    I'm OneOfTheSevenModsWhoToldMarcoNotToLiftHarry'sBan.

    Default

    When you open Midi set up it probably looks like this




    click on properties for and choose built in output,then it changes to this





    Does this solve your problem?

    This is how it looks on my MacBook (non pro)
    ATB

    David

  8. #18
    Join Date: Jan 2008

    Location: Ayrshire

    Posts: 1,364
    I'm OneOfTheSevenModsWhoToldMarcoNotToLiftHarry'sBan.

    Default

    Excellent tutorial BTW Rob.

    Been using this for a year or so now.
    ATB

    David

  9. #19
    Join Date: Mar 2008

    Location: Woking

    Posts: 90

    Default

    Hi, thanks for everything... I finally found out how to change the options... I feel like a right t##t. Hehehe! I'll try the differences now... Ta!
    One is a sinner. One is a saint, but most of us worry about showing up late. Pete Townshend - Street in The City

  10. #20
    Join Date: Jan 2008

    Location: Ayrshire

    Posts: 1,364
    I'm OneOfTheSevenModsWhoToldMarcoNotToLiftHarry'sBan.

    Default

    Hope it works for you Alex.

    Let us know.
    ATB

    David

+ Reply to Thread
Page 2 of 21 FirstFirst 123412 ... LastLast



 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •